Brandveiligheid risico inventarisatie
De volledige brandveiligheid van een gebouw leggen we vast tijdens een Brandveiligheid risico inventarisatie. Een uitgebreid onderzoek waarbij alle bouwkundige-, organisatorische-, en installatietechnische brandveiligheid aspecten aan de orde komen zoals dragende constructie en of de blusinstallatie blijft functioneren als een calamiteit zich voordoet.
Tijdens de risico inventarisatie wordt er uitgebreid gekeken naar de status van elke rook- en brandwerende scheiding, wat de opbouw en samenstelling van de brandwerende scheiding is en welke eisen hieraan worden gesteld. Er wordt daarnaast gekeken naar welke type doorvoeringen door de wand gaan en of deze voldoen aan de hieraan gestelde eisen m.b.t. de WBDBO (Weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag).
Een volledig brandveiligheid rapport omvat de volgende onderdelen:
- Inleiding
- Opname rapport bouwkundig – een opsomming van de constateringen per verdieping en per brandwerende scheiding en of deze aan de gestelde brandveiligheidseisen voldoen.
- Conclusie - hierin geven we aan hoe de geconstateerde afwijkingen opgepakt moeten worden en in welke volgorde de brandpreventieve maatregelen moeten worden uitgvoerd.
- Tekeningen – op de tekeningen plaatsen wij de wandnummers zoals deze vermeld staan in het onderdeel ‘Opname rapport bouwkundig’.
- Bijlagen – hier kan beschikbaar gestelde correspondentie worden toegevoegd van bijvoorbeeld overheidsinstanties of certificaten van rook- en brandwerende beglazingen en/of deuren.
Alle conclusies in het rapport vormen tesamen een duidelijk beeld van de brandveiligheid status van het gebouw.
Op basis van deze conclusies bieden wij u een verbetervoorstel met daarin verwerkt de prioritering voor de brandpreventie. Dit rapport fungeert als een blauwdruk voor de applicateur.
Wij kunnen u ondersteunen bij de uitwerking van de verbetervoorstellen op +31 (0)88 998 37 00.